Annonse


Norman-direktør trekker seg

Norman Data Defense Systems har bittert fått erfare hvor kostbart det er å kjempe i et globalt programvare marked. Selskapet har brukt store ressurser på forskning og utvikling, uten at det har gitt forventede resultater.

Stiger etter nyheten
Investorene på Oslo Børs har sendt kursen kraftig ned, etter profit-warning og blodrøde resultattall. Siste 12 måneder har aksjen falt med over 70 prosent.

Etter at nyheten om Wullstein ble offentliggjort har aksjen lagt på seg nesten 10 prosent før kl 13:00 – til 9 kroner per aksje. Dette tilsvarer en børsverdi på 89 millioner norske kroner.

Annonse
Riktig løsning
Gunnel B Wullstein går over til en ny stilling i selskapet med ansvar for internasjonal forretningsutvikling. Styreformann Svein Ramsøy vil fungere som stedfortreder inntil selskapet har funnet en etterfølger til Wullstein.

– På prinsipielt grunnlag mener jeg det er riktig å velge en slik løsning. Jeg har solid internasjonal erfaring, og det er viktig i en fase der Norman videreutvikler sitt internasjonale strategiske satsningsområde, sier hun til ITavisen.

Oppkjøpskandidat?
Hun vil ikke bekrefte at dette kan bety oppkjøp av selskapet. Anti-Virus bransjen som preges av høye utviklingskostnader er inne i en konsolideringsfase.

Flere internasjonale aktører har notert seg de lave prisene på flere norske programvareselskaper.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse