Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia-sjefer kan bli rike

TELEGRAM: Nokias oppgang på børsen i 1998 har gjort konsernledelsen rik, melder den svenske næringsavisen Dagens Industri. De mener at hver av toppsjefene, deriblant toppsjef Jorma Ollila (bildet), kan inkassere mer enn 100 millioner kroner i gevinst.

Nokia har i flere omganger gitt sine toppledere opsjoner. I 1994 fikk lederne opsjoner med muligheten til å kjøpe aksjer på kursen 46.75 finske mark. I 1995 ble tilsvarende tilbud gitt på kurs 84, og i 1997 for 153,50 mark.

Nokias aksjekurs lå ved årsskiftet på 650 mark.

Hvis de solgte…
Dagens Industri har sett på hva toppledelsen i Nokia kunne fått dersom de innløste opsjonene og solgte aksjene, uten å ta hensyn til at dette trolig ville påvirke aksjekursen. Men avisen gjør oppmerksom på at det er relativt lang bindingstid for flere av aksjene. De opsjonene som ble gitt i 1997 kan for eksempel ikke innløses før i år 2003.

Dagens Industri konkluderer med at forskjellen mellom innløsningskurs og aksjekurs ville gitt hver av topplederne en gevinst på over 100 millioner kroner om de ble innløst nå.

Stikkord: Mobil