Annonse


Nokia-sjefer kan bli rike

Nokia har i flere omganger gitt sine toppledere opsjoner. I 1994 fikk lederne opsjoner med muligheten til å kjøpe aksjer på kursen 46.75 finske mark. I 1995 ble tilsvarende tilbud gitt på kurs 84, og i 1997 for 153,50 mark.

Nokias aksjekurs lå ved årsskiftet på 650 mark.

Hvis de solgte…
Dagens Industri har sett på hva toppledelsen i Nokia kunne fått dersom de innløste opsjonene og solgte aksjene, uten å ta hensyn til at dette trolig ville påvirke aksjekursen. Men avisen gjør oppmerksom på at det er relativt lang bindingstid for flere av aksjene. De opsjonene som ble gitt i 1997 kan for eksempel ikke innløses før i år 2003.

Dagens Industri konkluderer med at forskjellen mellom innløsningskurs og aksjekurs ville gitt hver av topplederne en gevinst på over 100 millioner kroner om de ble innløst nå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse