Microsoft Ratt

Annonse


Microsoft spiller høyt

Microsoft Ratt

Ved overtakelsen får Microsoft alle rettigheter til FASA-spillene, inklusive MechWarrior og MechCommander. MechWarrior 2 har alene hatt en omsetning på over 500 millioner kroner. Meningen er at utviklingsavdelingen til FASA skal integreres med Microsofts produktutviklere i Redmond.

Microsoft satser på spill
Microsoft ønsker bedre fotfeste i edutainment-markedet, det som på norsk kalles lek og lær. I 1997 hadde Microsoft 6 prosents andel av dette 40 milliarder kroner store markedet, som vokser med 30-40 prosent i året.

I Norge er markedet for data- og TV-spill like stort som den samlede omsetningen av kinobilletter, videoutleie og kjøpevideo.

Annonse


Realistisk spillratt
Ved siden av å satse på et lite utvalg av kvalitetsspill, lanserer Microsoft stadig nye spillkontrollere med force-feedback-teknologi som gir en mer realistisk spillopplevelse:

-Vi selger mye av SideWinder Force Feedback Wheel og gampaden SideWinder Freestyle Pro, forteller Ole Tom Seierstad hos Microsoft Norge.

Feedback Wheel (om lag 1800 kroner) er et ratt med pedaler som både formidler sentrifugalkraften i svingene og ujevnt veidekke, når det styrer bil- eller motorsykkelsimulatorer. Freestyle Pro har følere som registrerer om du snur gamepaden opp, ned eller til siden, og styrer skjermbildet i henhold til det.

Spill for Windows CE
– Det norske spillsalget går bra, men vi har forholdsvis få titler, sier Seierstad.

Bestselgerne er det topprangerte Age of Empires med tilleggspakken Rise of Rome, Combat FlightSimulator og Motorcross Madness, forteller han.

Denne uken har også spillprodusenten Hasbro Interactive kunngjort at de vil begynne å lage spill for operativsystemet Windows CE. Bestselgerne Monopoly og Scrabble skal lanseres i mars.