Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lydbøker i MP3-format

OSLO: Lydfiler i MP3-format kan ikke bare brukes til musikk. Diamond Multimedia Systems, som lager de bærbare Rio-spillerne, inngikk torsdag en avtale med selskapet Audible om å tilby lydbøker og aviser i MP3-format.

Det amerikanske selskapet Audible selger lydbøker og aviser (som f.eks. Wall Street Journal) fra sin nettside. Nå vil de også tilby innholdet i MP3 format.

I rushtrafikken
Dette vil bety at Rio-brukerne kan kjøpe, laste ned og overføre lydbøkene fra PC-en til Rio-en. Diamond Multimedia skal promotere Audible sine tjenester ovenfor Rio-brukerne.

Lydbøker er i sterk vekst også i Norge, hvor mange heller lytter til bøker enn radio i rushtrafikken.

Bærbar lyd med MP3
MP3-formatet, som kan krympe musikk og lydfiler til en tiendedel uten merkbar kvalitetsforringelse, er i ferd med å bli de facto-standard for avspilling av musikk på PC-en.

For to måneder siden lanserte Diamond sin Rio-spiller som kan laste ned MP3-filer fra PC-en. Den bærbare Rio-spilleren er på størrelse med en kortstokk, og kan lagre en time med musikk i sitt minne.

Piratkopiering?
Gjennom organisasjonen Recording Industry Association of America har den amerikanske platebransjen saksøkt Rio-spilleren.

RIAA påstår at Rio fremmer piratkopiering av musikk, og ødelegger markedet for nettbutikker som selger CD-plater.