Annonse


Telenordia og Ameritech?

Men påstandene om forhandlinger er ikke blitt bekreftet fra Ameritechs side.

Skulle bygge
Telenordia eies av Telenor, Tele Danmark og British Telecom.Selskapet overtok i desember 1997 den fjerde svenske mobillisensen.

Avtalen var at nettet skulle være ferdig i år. Planene ble først utsatt da Telenor og Telia gikk inn i forhandlinger om samarbeid. Senere er planene på ny blitt utsatt, og det hevdes nå at selskapet vil vente på resultatene av forhandlinger mellom det nystartete teleselskapet Sense og Telia.

Neppe fjerde nett
– Ingen i den svenske telebransjen regner med ett fjerde svensk GSM-nett i løpet av 1999, kommenterer den svenske næringsavisen.

Ameritech er det USA-baserte telekonsernet som har vært mest hissige på å satse i Europa. Selskapet har en dominerende posisjon i Tele Danmark med 42 prosent av aksjene i selskapet. Ameritech har også eierinteresser i teleselskap i Belgia og i Ungarn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse