Annonse


Råbillige HP-skrivere

HP er verdens markedsledende skriverprodusent. I Norge leverte de 125.000 blekkskrivere i 1998 og har en markedsandel på 55 prosent. HP møter imidlertid hard konkurranse fra billigskriverne til Lexmark og Canon.

Gjennom Elkjøp selger Lexmark nå en fargeblekkskriver til 700 kroner med moms, mens HPs billigste blekkskriver koster omlag 1.000 kroner pluss moms.

Billigskriver for billig-PC
– Jeg regner med at de noe Apollo-skriverne vil koste under 1000 kroner i Norge, og være bygd på en mer moderne teknologi enn den billigste Lexmark-skriveren, sier produktsjef Morten Karlsrud hos HP Norge.

Målgruppen for Apollo-skriverne er studenter og familier som kjøper PC-er til 7.000 – 8.000 kroner, og som ikke har råd til å betale flere tusen kroner for en skriver.

Annonse
Futuristisk design
HP makter ikke selv å produsere billigskrivere med tilfredsstillende fortjeneste, og vil heller ikke risikere sitt gode navn og rykte. Nå løser de problemet med et nytt merkenavn og ved å sette bort produksjonen.

Apollo-skriverne får et futuristisk design, og blir utstyrt med logo med teksten ”Powered by HP Inkjet technology”. HP regner med at billigskrivere til under 750 kroner, vil ha en markedsandel på 11 prosent ved inngangen til år 2000.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse