Annonse


Studentkort blir pengepung

– Smartkort er sikrere enn andre kort og vil erobre stadig nye områder, sier Petter Brænde i AT Kearney i en pressemelding fra Newswire.

Kan påfylles
– En mikroprosessor i kortet kan fylles med “penger” ved hjelp av en spesiell kortleser. Deretter kan studenten betale kantinebesøk, automater og kopimaskiner på Universitetets område med studentkortet, sier leder for kortsenteret Håvard Brekke ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

Smartkortene er allerede virkelighet i mange norske bedrifter. Det nye med universitetets løsning er at kortene er basert på MULTOS, som er et åpent operativsystem. Dermed senkes terskelen for smartkortet dramatisk.

Samarbeid
Universitetet i Oslo og (SiO) samarbeider om det nye studiekortet. Det vil fungere som studentlegitimasjon med mange tilleggstjenester. Småpengefunksjonen i studentkortet er gratis.

Forskjellen på et smartkort og et bankkort er at smartkortet ikke er avhengig av løpende forbindelse med banken. Kortets regnskap skjer lokalt med spesielle kortlesere. Når kortet er tømt for penger, må det fylles opp igjen i bankterminaler.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse