Annonse


Spådommer om e-handel

Dette er dobbelt så mye som totalomsetningen for 1998 og nær seks ganger så mye som hva man regner med at den elektroniske handelen til konsummarkedet vil utgjøre for inneværende år, skriver The Industry Standard.

Kopierer andre bransjer
En av grunnene til at omsetningen vil fortsette å stige er at flere tradisjonelle bedrifter innenfor eksempelvis teknikk, shipping og olje i langt høyere grad vil benytte seg av e-handel enn tidligere i et forsøk på å kopiere suksessen som blant annet IT- og finansbedrifter har hatt med elektronisk handel.

Veksten flater ut
For øvrig hersker det enighet om at det i det lange løp ikke vil være mulig å opprettholde en så fenomenal vekstrate som det vi har sett det siste året.

Analytikerne tror likevel at inntektene fortsatt vil stige, og at teknologien som gjør e-handel mulig, effektivt og sikkert vil utvikles videre.

Annonse
Prisen er viktig
Auksjoner over Internett regner man også med vil være en handelsform som griper om seg. På området for detaljhandel til kundene vil blant annet konkurransen om å utvikle elektroniske lommebøker ta av i løpet av året.

Likeledes vil fokuseringen på pris øke. Utviklingen av søkeagentene som sammenligner priser mellom forskjellige elektroniske shoppingsentere vil også videreutvikles i løpet av 1999, heter det i The Industry Standard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse