Annonse


Commit vil utenlands

– Vi har som mål å følge etter i de landene som Telenor etablerer seg i, sier daglig leder i mobilkjeden Bjørn Røgden til Dagens Næringsliv.

Flere eiere
Telenor eier 51 prosent av aksjene i mobilkjeden Commit. Forhandlerne eier 31,85 prosent og daglig leder Bjørn Røgden 17,15 prosent.

Selskapet satser på bedriftsmarkedet.

Til Sverige
Telenor har ikke noe mobiltilbud i Sverige, men er medeier i Telenordia, som har lisens på et GSM-nett i Sverige. Telenordia har allikevel utsatt beslutningene om å bygge et nett flere ganger. Spekulasjoner i den svenske næringsavisen Dagens Industri går på at Telenordia vil la være å satse på sitt eget nett, og heller leie kapasitet av Telia.

Annonse


I Sverige ønsker Røgden å etablere Commit med ti store forhandlere innen sommeren. Han vil gjerne også inngå en avtale med Telia, og helst en nettoperatør til.

Og Tyskland
I Tyskland er Telenor etablert gjennom eierskap i teleselskapet Viaq, som har tilbud innen både fastnett og mobiltelefoni. Her ønsker Commit å gå inn ved oppkjøp av eksisterende forhandlere. Dette skal skje innen år 2000.

Kjeden omsatte i fjor for 350 milioner kroner og beskjeftiger 150 personer. Selskapet har franchiseavtaler med 40 forhandlere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse