Teliahack

Annonse


Telia sterkt kritisert

Teliahack

Først ble Telia hacket slik at nesten 20.000 brukernavn og passord kom på avveie. Så fikk selskapet kritikk av datainspeksjonen fordi det svarte for tidlig på et brev fra inspeksjonen. I brevet ville inspeksjonen ha en del forklaringer fra Telia, men brevet kom for raskt i retur og dette ble tolket som om Telia ikke tok saken alvorlig nok.

Kritisert igjen
Nå får selskapet kritikk igjen. Og denne gangen slår datainspeksjonen fast at Telias sikkerhetsrutiner har vært altfor dårlige. Inspeksjonen slår fast dette etter at den var på besøk hos Telia for å sjekke sikkerheten, skriver Computer Sweden.

Inspeksjonen var på besøk 9. september og bemerker at Telias nett var for dårlig sikret mot inntrenging. Dessuten fantes det feil i Telias system for e-post, og ikke minst: En av de ansatte hadde lagret en passordfil i en mappe på sin egen maskin.

Datainspeksjonen har planer om å gjennomføre nok et besøk hos Telia. Men inntil videre får Telia skarp kritikk på grunn av manglende sikkerhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse