Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kan tape store penger

TELEGRAM: Emisjonen i Nera gjennomføres til ti kroner per aksje. Men i dag kan aksjene kjøpes for 8.90 på Oslo børs.

Ti kroner var i og for seg gunstig det – i sin tid. Å få tak i Nera-aksjer for ti kroner ga rabatt i forhold til hvordan markedet priset aksjen. Men så begynte børsen å falle, og dermed kan flere investorer gå på en smell, skriver Finansavisen.

Mange garantister
Dersom børsen stiger og Nera stabiliseres seg på et tosifret beløp i løpet av kort tid, er det bra for investorene. Men tegningsrettene, som gir anledning til å kjøpe Nera-aksjer for ti kroner, er i dag omtrent verdiløse. De omsettes for to øre.

Aksjefondet Odin Norge er blant garantistene i Neras emisjon på 300 millioner kroner. Odin garanterer for 2,6 millioner aksjer til en pris på 26 millioner kroner.

Folketrygdfondet og Orkla har garantert for 50 millioner hver, mens Storebrand Liv og Skade til sammen garanterer for 60 millioner. Avanse garanterer for 30 millioner, DnB Investor for 15 millioner og Gjensidige ti millioner.

Lavt priset
Nyhetsbyrået Reuters har snakket med flere analytikere, og disse mener at Nera er lavt priset – hvis selskapet lykkes med restruktureringen. Men risikoen er stor, slår analytikerne fast over for byrået.

Stikkord: Mobil