Annonse


iMac skaffer suksess for andre

Står USB foran et gjennombrudd? Teknologien har eksistert et par år, uten den store suksessen, men i det siste har stadig flere produsenter sendt ut skrivere, skannere og PC-er med USB-koblinger. Og nå støtter Windows 98 standarden.

USB står for Universal Seriell Buss. Inntil 127 enheter kan knyttes sammen via koblingen. USB unngår adressekonflikter, som er en svært vanlig grunn til at PC-er enten låser seg, eller blir vanskelige å bruke.

Enkel i bruk
– Glem kompliserte installasjoner som ber deg om å svare på umulige tekniske spørsmål om port, IQ, DMA, etc. Med USB er det enkelt å koble på tilleggsutstyr. Du tar rett og slett skriveren og plugger den inn i datamaskinen. Så er du i gang, sier produktsjef Verner Hølleland ved Apple Computer til det kommersielle nyhetsbyrået Newswire.

Annonse


Kjempevekst
iMac er i ferd med å bli en suksess for Apple. Selskapet kan bli det dataselskapet som kan melde om sterkest vekst i tredje kvartal i år, skriver Computer Sweden.

– Etter lanseringen av iMac opplever vi en strøm av nyutviklede USB-produkter fra de store forhandlerne, sier Verner Hølleland.

Analytikerne i IDC spår at Apple vil selge mellom 600.000 og 900.000 maskiner i år, og vil dermed fyke opp fra åttendeplassen til femteplassen på dataprodusentenes salgsstatistikk.

Mye tilleggsutstyr

Tilleggsutsyr som er aktuelt for USB er blant annet skriver, skanner, digitalt kamera, CD-brenner, tastatur, harddisk, ISDN-adapter, mus, joystick og annet. Overføringshastigheten er 12 Megabits per sekund.

Den eneste måten å koble tilleggsutstyr til iMac er gjennom USB.

Annonse