Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iMac skaffer suksess for andre

OSLO: Den nye universalkoblingen USB er en av forklaringene bak suksessen til iMac, hevder produktsjef Verner Hølleland i Apple Computer. USB anbefales av både Microsoft og Apple, og gjør kobling av nye enheter til maskinene mye enklere.

Står USB foran et gjennombrudd? Teknologien har eksistert et par år, uten den store suksessen, men i det siste har stadig flere produsenter sendt ut skrivere, skannere og PC-er med USB-koblinger. Og nå støtter Windows 98 standarden.

USB står for Universal Seriell Buss. Inntil 127 enheter kan knyttes sammen via koblingen. USB unngår adressekonflikter, som er en svært vanlig grunn til at PC-er enten låser seg, eller blir vanskelige å bruke.

Enkel i bruk
– Glem kompliserte installasjoner som ber deg om å svare på umulige tekniske spørsmål om port, IQ, DMA, etc. Med USB er det enkelt å koble på tilleggsutstyr. Du tar rett og slett skriveren og plugger den inn i datamaskinen. Så er du i gang, sier produktsjef Verner Hølleland ved Apple Computer til det kommersielle nyhetsbyrået Newswire.

Kjempevekst
iMac er i ferd med å bli en suksess for Apple. Selskapet kan bli det dataselskapet som kan melde om sterkest vekst i tredje kvartal i år, skriver Computer Sweden.

– Etter lanseringen av iMac opplever vi en strøm av nyutviklede USB-produkter fra de store forhandlerne, sier Verner Hølleland.

Analytikerne i IDC spår at Apple vil selge mellom 600.000 og 900.000 maskiner i år, og vil dermed fyke opp fra åttendeplassen til femteplassen på dataprodusentenes salgsstatistikk.

Mye tilleggsutstyr

Tilleggsutsyr som er aktuelt for USB er blant annet skriver, skanner, digitalt kamera, CD-brenner, tastatur, harddisk, ISDN-adapter, mus, joystick og annet. Overføringshastigheten er 12 Megabits per sekund.

Den eneste måten å koble tilleggsutstyr til iMac er gjennom USB.