Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Børsras gir dyre IT-selskap

TELEGRAM: Børsraset i IT-bransjen de siste månedene har ført til at planlagte oppkjøp har blitt for dyre. Med dagens lave aksjekurser blir det rett og slett for dyrt å overta andre selskaper i IT-bransjen.

Å kjøpe opp en konkurrent er billigere i dag, men det krever kontanter eller lån. En mer vanlig måte å overta et selskap på, er å betale i egne aksjer. Og når kursen på disse har falt, blir det fort dyrt å overta en konkurrent.

Billig å kjøpe
Flere selskaper ser seg om etter mindre konkurrenter de kan kjøpe opp. Men nå har kjøpslysten roet seg, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har blitt dyrere å bytte til seg selskaper, men billigere å kjøpe. Norske IT-aksjer har falt raskere enn svenske, noe som gjør oppkjøp i Norge mer interessant, sier administrerende direktør i PC-systemer, Tom Scharning, til Dagens Næringsliv.

Klart for oppkjøp
PC-systemer har lenge vært klare for et oppkjøp, men Scharning sier at ingenting er klart før opp mot jul.

Også Agresso skal være på jakt etter en oppkjøpskandidat, skriver DN.