Annonse


Børsras gir dyre IT-selskap

Å kjøpe opp en konkurrent er billigere i dag, men det krever kontanter eller lån. En mer vanlig måte å overta et selskap på, er å betale i egne aksjer. Og når kursen på disse har falt, blir det fort dyrt å overta en konkurrent.

Billig å kjøpe
Flere selskaper ser seg om etter mindre konkurrenter de kan kjøpe opp. Men nå har kjøpslysten roet seg, skriver Dagens Næringsliv.

– Det har blitt dyrere å bytte til seg selskaper, men billigere å kjøpe. Norske IT-aksjer har falt raskere enn svenske, noe som gjør oppkjøp i Norge mer interessant, sier administrerende direktør i PC-systemer, Tom Scharning, til Dagens Næringsliv.

Klart for oppkjøp
PC-systemer har lenge vært klare for et oppkjøp, men Scharning sier at ingenting er klart før opp mot jul.

Også Agresso skal være på jakt etter en oppkjøpskandidat, skriver DN.

Annonse