Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson-telefoner med feil

TELEGRAM: Det svenske selskapet Ericsson har problemer med noen av sine mobiltelefoner. Noen slår seg av uten grunn. Dette gjelder de eldre modellene 668 og 788, men også den siste modellen 888.

Arkiv

Feilen er så vanlig at forretninger ikke anbefaler kunder å kjøpe telefonene, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter. I følge avisen skal det være feil på mellom 20 og 70 prosent av telefonene.

Batterifeil
Feilen er at batteriets kontakt ikke passer med kontakten på telefonen. Kontakten glipper, og dermed får ikke telefonen strøm og blir slått av.

– Dette gjelder noen av telefonene, men langt fra alle, hevder Per Körner, som er markedsansvarlig hos Ericsson Mobile Communications.

– Det er altså ingen feil på selve telefonen. Det er batteripolen som ligger for dårlig mot telefonen, og dermed blir det dårlig kontakt, sier Körner.

Mye retur
Teoretisk sett kan problemet oppstå på alle modeller i 688 og 788-seriene. Når det gjelder 888-serien, er et bare de første utgavene som kan ha en slik batterifeil.

Dagens Nyheter besøkte 17 forskjellige mobilforhandlere i Stockholm. Av disse var det bare to som ikke kjente til problemet. De femten andre var klar over problemet, og flertallet av disse ville ikke anbefale telefonene til DNs medarbeidere.

En av forhandlerne hevder at opptil 20 prosent av Ericsson-telefonene han har solgt har kommet i retur.

Stikkord: Mobil