Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates bare på femte plass

TELEGRAM: Han er verdens rikeste nålevende amerikaner, men Bill Gates (bildet) er bare den femte rikeste amerikaner gjennom tidene, og hans formue tilsvarer bare en tredjedel av det industrimagnaten John D. Rockefeller klarte å samle.

Gates, Bill NY2

Det amerikanske Fortune har beregnet Bill Gates formue til å være på 62 milliarder amerikanske dollar. Med dagens valutakurs tilsvarer dette vel 460 milliarder norske kroner.

Er i tiden
American Heritage – et søsterorgan til Fortune – har satt opp en liste over de rikeste amerikanerne gjennom tidene. Konklusjonen blir at det var fire kjente finansmagnater som samlet seg langt større formuer.

John D. Rockefeller, Andrew Carnegie, Cornelius Vanderbilt og John Jacob Astor var relativt sett rikere enn Bill Gates, i følge magasinet.

Undersøkelsen tar hensyn til at den amerikanske økonomien har blitt større.

Tre ganger så rik
I følge magasinet betyr dette at John D. Rockefeller hadde en formue som relativt sett var over tre ganger så som Bill Gates ved sin død i 1937. American Heritage har beregnet formuen til å tilsvare 190 milliarder dollar.

Rockefellers rikdom var bygget på oljeselskap, Andrew Carnegie var kjent for sine stålverk og Cornelius Vanderbilt hadde kontroll over størsteparten av jernbanenettet i USA på slutten av forrige århundre. Astor hadde sin formue i eiendommer.

Men Gates kan trøste seg med en ting. På lista er det bare investoren Warren Buffett (13. Plass) og Microsofts medstifter John D. Allen (22 plass) som er nålevende.