Clinton+dama

Annonse


Clinton på nett uinteressant

Clinton+dama

– Alle de viktigste nyhetstjenestene hadde videoen tilgjengelig. Sendingene syntes å gå uten problemer, og det skyldes trolig at interessen var lavere enn antatt, skriver USA Today.

Krever båndbredde
Da Starr-rapporten ble lagt ut 11. september førte det til sammenbrudd og problemer for flere nettsteder som gjorde dokumentet tilgjengelig.

Derfor var det fryktet store problemer, dersom interessen for video-opptakene var like stor som for rapporten. Årsaken til dette er at overføring av video krever større ressurser enn av tekst.

Annonse


Stor interesse
CNN melder at de klokken 22:30 lokal tid hadde 26.000 som så på videoen samtidig. Nyhetskanalen hevder å ha hatt nesten 275.000 hits i minuttet.

– Det var en overraskende fattet og verdig Bill Clinton, som i over fire timer svarte på nærgående, men til tider helt irrelevante spørsmål fra spesialanklageren, Kenneth Starr, melder den danske næringsavisen Børsen.

Bekymring på høyt nivå
Flere statsledere er kritiske til prosessen:
– Alle har krav på at de vises respekt, sier den franske regjeringssjef Lionel Jospin. Han retter kritikk mot den amerikanske Kongressen for beslutningen om at opptaket ble offentliggjort.

Den tyske forbundskansler Helmut Kohl sa mandag at han var bekymret for at «verdens viktigste jobb blir revet i biter.»
– Denne jobben krever en president som er handlekraftig, og jeg finner det totalt upassende slik denne saken diskuteres, sa Kohl. Han tilføyde at han nesten hadde lyst til «å brekke seg», melder Børsen.

Annonse