Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bestselger fornyes

OSLO: Fredag lanserer Microsoft Norge den nye spillpakken The Rise of Rome – en tilleggspakke til strategispillet Age of Empires, som flere kåret til årets beste spill. Age of Empires ble en norsk bestselger.

Age of Empires går ut på å bygge små samfunn i gamle sivilisasjoner, for så å lede dem trygt gjennom kriger med andre konkurrerende samfunn.

Tilleggspakken Rise of Rome skal ligge klar i butikkhyllene i begynnelsen av november. For å bruke pakken, må Age of Empires allerede være installert i PC-en.

Krigselefant i rustning
Rise of Rome inneholder fire sivilisasjoner i tillegg til de tolv som allerede er med i Age of Empires: Den kartagiske, den palmyrianske, den makedoniske og den romerske.

Hver sivilisasjon har sine sterke og svake sider: Romerne er raske med sverdet, mens palmyrianerne er raskest på kamelryggen.

Krigselefanten fra Age of Empires er oppgradert til en råsterk, elefant med rustning, men også den må melde pass for raske kamelryttere og nye krigsmaskiner.

Logistikk og martyrdom
Rise of Rome inneholder fire nye teknologier, som for eksempel logistikk (sørger for at troppene for forsyninger under marsj), og martyrdom (omvender en gruppe fiender ved ofring av en prest).

I tilleggspakken flyter spillet bedre enn originalen, og funksjonene er enklere å forstå. De nye, store kartene er en klar forbedring, og hvis du blir lei av å spille alene, kan spille sammen med andre på Microsofts Internet Gaming Zone.

Age of Empires 2
Microsoft har forlengst satt i gang utviklingen av Age of Empires 2 hos Ensemble Studios, men oppfølgeren ventes ikke å være klar på lenge.

Scenariet i Age of Empires 2 utspiller seg over tusen år, – fra Romerrikets fall helt fram til middelalderen.