Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Interaktiv TV fra Janco

OSLO: Neste år vil Janco Multicom tilby interaktiv TV i Norge. – Etter hvert vil våre abonnenter kunne bestille varer direkte fra reklameinnslag, eller delta i fjernundervisning, sier adm. direktør Lars Helgerud Andersen (bildet).

Kristin Mack Løvdal

Jancos moderselskap, United Pan-Europe Communications (UPC) har inngått et samarbeid med Siemens AG om digital infrastruktur for multimedia og telefoni.

Stor leverase
Dette betyr at Siemens Business Service i første omgang skal levere 150.000 såkalte multimedia digitale dekodere – en boks som inneholder alt som skal til for å tilby datatjenester, telefoni og video til abonnentenes fjernsynsapparater.

Siemens skal også bidra med teknologi, prosjektstyring og prosjektfinansiering til utviklingen av tilbudet.

Trådløst tastatur
Betjening av enheten, som inneholder flere prosessorer og et kabelmodem, vil skje via et trådløst tastatur, og operativsystemet som benyttes er Windows CE.

– De første av våre kunder vil kunne nyte godt av digital TV og dermed få mulighet til å benytte interaktive programmer i løpet av 1999. Vi har imidlertid en tre års plan for å modernisere vårt kabelnett, slik at det tar noe tid før alle abonnenter har de samme mulighetene, sier Andersen.

UPC som opererer i 11 europeiske land vil i samarbeid med Siemens tilby en rekke tjenester, som video på bestilling, høyhastighets Internett og telefoniprodukter.