Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Posten med elektroniske penger

TRONDHEIM: Posten SDS håper å ha den første piloten på elektroniske betalingskort basert på teknologien til multismartkort oppe å gå neste vår. Bankene nøler, men Posten SDS håper likevel å ha en million norske brukere innen år 2003.

Det er adm. dir. Per Andersen i Posten SDS som sier dette til Telecom Revy.

Elektroniske penger
Posten SDS arbeider nå med å få på plass en organisasjon som kan utstede elektroniske penger.

I mer enn et år har Posten SDS forhandlet med bankene for å få de med på et slikt konsept, uten å lykkes. Nå ser Andersen seg om etter andre løsninger.

Helsekort
– Enten vil vi velge å gjøre dette selv, eller vi vil inngå et samarbeid med andre aktører. Hovedsaken er at en samarbeidspartner har potensiale til å skaffe tilstrekkelig volum på tjenesten over noen år, sier Andersen.

– Pilotløsningen som introduseres neste vår kan tenkes som en kombinasjon mellom et helseinformasjonskort, et studentkort og et vernepliktskort.

Mye samarbeid
Når det gjelder planene om et helsekort, fører Posten SDS i dag samtaler med blant annet Gjensidige Forsikring, Norsk Luftambulanse og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. Til sammen har de en tilstrekkelig stor medlemsmasse til å skaffe ønsket volum, i følge Andersen.En dagligvarekjede, en bensinstasjonkjede eller lignende kan også være aktuell som samarbeidspartner, i følge Andersen.

En million nordmenn?
Posten SDS har kjøpt rettighetene til å bruke Mondex teknologi mot norske kroner. Hvor mye han har betalt for rettighetene, ønsker Andersen ikke å si noe om.

– Det finnes i dag 20 millioner elektroniske betalingskort verden over. Mondex er det eneste kortet med flerbrukermuligheter, i følge Andersen.

Det globale markedet for smartkort vil utgjøre 900 millioner kort innen år 2003. Posten SDS skal ha utstedt en million av dem, håper Andersen.