Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny mobil skanner

OSLO: Tirsdag lanserte Hewlett Packard mobilskanneren CapShare som kan lagre dokumenter og vise dem på en innebygd skjerm. – Den kommer til Norge i månedsskiftet mars/april, sier Morten Karlsrud hos HP Norge.

CapShare

HPs vesle, nye mobilskanner kalles CapShare 910.

Settes sammen
– Den brukes som en håndskanner, men etter skanningen lagrer den dokumentene i det 4 MB store minnet og viser dem på LCD-skjermen, forteller Morten Karlsrud.

CapShare kan sette sammen dokumenter som er skannet i flere omganger, og zoome inn på teksten.

Infrarød overføring
CapShare kan lagre inntil 50 sort/hvite dokumenter, før dokumentene sendes infrarødt eller via serieporten til en PC, skriver eller lomme-PC.

CapShare kan for eksempel overføre dokumenter til Nokia Communicator (kombinert mobiltelefon og lomme-PC), og vise dokumentene ved hjelp av nettleseren. CapShare kan dessuten overføre dokumenter direkte til skriveren, uten å gå veien om PC-en.

58 millioner med mobil-PC
I følge HP er det over 58 millioner som bruker mobil-PC i USA og Europa, og 65 prosent av dem har behov for å sende faks når de er ute på tur.

CapShare, som drives av vanlige batterier, veier bare 350 gram og er lett å ta med seg. Amerikanerne får HP CapShare 910 i desember:

– Jeg regner med at den er leveringsklar i Norge i månedsskiftet mars/april, sier Morten Karlsrud, som antyder en pris på om lag 7000 kr uten moms.