Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Altavista legges ned

TELEGRAM: Så var det slutt for Altavista. Det er over og ut for søkemotoren. Men slapp av, det gjelder bare den danske utgaven.

AltaVista

Det er ikke lenge siden Pc-selskapet Compaq kjøpte stormaskinprodusenten Digital. Digital drev søkemotoren Altavista som en slags reklame for å vise verden hvor mye trafikk serverene deres kunne tåle.

Bra konsept
Konseptet var bra og Altavista hadde stor fremgang i USA, og senere ble det startet lokale versjoner rundt om i verden. Både Norge og Sverige har sine egen utgaver av Altavista.

Men nå er det altså slutt for våre danske venner. Etter en avtale mellom Compaq Altavista og Scandinavia Online skal de som ønsker å bruke den danske Altavista i stedet henvises til Scandinavia Onlines søkemotor SOL, skriver Computer Sweden.