Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IP-telefoni fra oktober

OSLO: Telenor Nextel vil lansere flere tjenester for IP-telefoni i høst. Allerede ved månedsskiftet september/oktober lanseres vanlig telefoni. Nextel har også startet et samarbeid med oljebransjen om multimediatelefoni.

– Vi mener disse produktene har et stort potensiale, sier informasjonskonsulent Gry Jonstang i Telenor Nextel, og viser til at Internett begynner å bli mer modent og at det derfor blir lettere å ta i bruk nye tjenester og produkter.

Tilrettelegging
– Vi planlegger flere lanseringer når det gjelder IP-telefoni i høst, uten at vi vil gå konkret ut med hvilke tjenester som skal legges fram, sier Jonstang.

– Den tekniske plattformen er på plass, men det gjenstår å tilrettelegge produktene for brukerne.

Fra oktober
Men det er avgjort at Nextel ved månedsskiftet til oktober lanserer en tjeneste fra telefon til telefon.

Senere i høst vil en lansere tjenester som går fra PC til telefon, basert på H. 323 standarden. Denne standarden regulerer tale, data og videotjenester på nettet.

Oljebransjen sentral
Telenor Nextel har også startet hva som kalles et kommersielt pilotprosjekt for multimediatelefoni – i samarbeide med en sentral aktør i oljebransjen.

Dette samarbeidet ble varslet før sommerferien. 9. juni skrev internettavisen Telecom at Telenor Nextel lovet å kapre 1000 videokonferansebrukere i oljebransjen før 1998 var over.

Stikkord: Mobil