Annonse


Ring billigere – neste år

Post og teletilsynet (PT) har besluttet å innføre såkalt fast forvalg fra 1. juni 1999. Dermed blir det enklere å veksle mellom to teleoperatører og utnytte de gunstigste samtaleprisene.

Glem prefiks
Hvis du i dag skal benytte tilbud om å ringe billigere hos for eksempel Tele2, må du huske å slå fire sifre (1502) før telefonnummeret til den du vil prate med.

Fra neste år kan du be din faste teleoperatør, for eksempel Telenor, om å programmere sentralene sine slik at du slipper å slå disse fire sifrene – eksempelvis til utlandet.

Konkurransen øker
Dette vil føre til at konkurransen vil øke, og dermed synker prisene på telefoni.

Annonse


– Vi har sett at innføringen av fast forvalg har ført til en markant økning av teletrafikken hos alternative teleoperatører, sier sjefsingeniør Arne Litleré i PT.

To faser
Innføringen av dette som på fagspråket kalles “fast forvalg” skjer i to faser. I første fase kan man bare ha et fast forvalg.

Andre fase starter først 1. november i år 2000. Da blir det mulig å ha to ulike forvalg per abonnent. Det betyr at eksempelvis at du kan styre utenlandssamtalene dine via Tele2, mens Telia håndterer fjernvalg – samtidig som du ringer med Telenor lokalt. Og du slipper å tenke på å slå dagens fire forvalgssifre.

Annonse