Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil kutte moms på e-handel

TELEGRAM: Momsen må kuttes på e-handel. Dessuten må skatten reduseres. Først da blir det sving på netthandelen, mener en rekke europeiske næringslivsledere som er samlet til møte i London.

– Skatten er den viktigste hindringen. Elektronisk handel er global og kunden vil handle der skatten er lavest, sa Andrew Filipowski, som har 25 års erfaring fra amerikansk databransje.

Europe må tilpasses
– President Clinton vil ha skattekutt for elektronisk handel i fem år. Hvis Europa ikke tilpasser seg dette, kan det bli et stort problem, forteller Sanford Robertson til Dagens Næringsliv. Avisen var tilstede under The Wall Street Journals femte europeiske teknologikonferanse.

Kan gjeninnføres senere
Fred G. Steingraber mente at en slik skattelette ville få fart på elektronisk handel, men la til at det ikke ville være noe i veien for å gjeninnføre skatten etter en periode på for eksempel fem år.

Lederne mente at Europa kan bli førende innen digital utvikling etter at både USA og Japan har ledet denne utviklingen de siste årene. Men da må europeiske ledere først lære seg å ta risiko, skriver Dagens Næringsliv.