Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera-panikk hos de små

BERGEN: Det er panikkslagne småinvestorer som nå selger seg ut av Nera. De store investorene blir større og flere. Er de overbevist om at «daukjøttet» nå er borte?

Det har vært god omsetning av Nera-aksjer på Oslo Børs etter at halvårsresultatet ble offentliggjort 25. august. Bare den siste uken har en million aksjer, til en samlet verdi av 11 millioner kroner, skiftet eier.

Utenlandske eiere
Selskapet har nå flere relativt større investorene enn det hadde før de offentliggjorde det bedrøvelige halvårsresultatet.

Foruten de norske aksjonærene, er det to utenlandske selskap på lista over de ti største eierne. Utlendingene sitter på totalt vel 16 prosent av aksjekapitalen.

Ingen dominerer
Ingen enkeltaksjonærer sitter på noen dominerende post i selskapet. Største enkeltaksjonær er fortsatt Folketrygdfondet, med en eierandel på 8,32 prosent.

Orkla har 7, 15 prosent. Aksjefondet Odin har solgt seg litt ned, men har fortsatt 6,83 prosent. Største utlending er Chase Manhattan Bank, med 4,97 prosent.

Styrker aksjeposter
Storebrand Livsforsikring sitter med 4,52 prosent. Både Avanse Forvaltning (4,28 prosent) og Skandinaviska Enskilda Banken (3,48 prosent) er blant de som nå styrker sine aksjeposter i selskapet.

Styreformann Johan Fredrik Odfjell har også kjøpt seg kraftig opp i selskapet de siste to ukene, selv om ikke hører til mellom de tyve største aksjonærene.

Stikkord: Mobil