Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tester video på strømnettet

BERGEN: Bergensselskapet Teamcom AS er klar til å starte testforsøk med interaktiv overføring av video, tale og data på strømnettet.

Det er teknologi- og markedsdirektør Richard Nilsen i Teamcom AS som sier dette til internettavisa Telecom.

Bredbånd
Testforsøkene vil ta til så snart det er praktisk mulig. I løpet av en 1 – 2 måneders periode vil selskapet teste ut overføring av multimedia og fjernkontrollsignaler både over samband på høyspent 22 KVolt og lavspent 220 Volt.

Testene vil typisk ta utgangspunkt i et bredbåndssamband med en kapasitet på 10 Mbit/s eller mer.

Tar nok et par år
Forbrukerne vil måtte smøre seg med tålmodighet i ytterligere 2- 3 år før produktene som tillater overføringer av multimedia over strømnettet blir kommersielt tilgjengelig.

Dette skyldes at det fortsatt vil gjenstå en del problemer, blant annet med tildeling av frekvenser, etter at de tekniske utfordringene er løst, i følge Nilsen.

Totalløsning
– Test av signaloverføringen fra høyspent til lavspent via en trafostasjon, vil være en viktig del av forsøket. Såvidt vi vet, er vi de første til å teste ut en totalløsning som skal dekker alle nivå i strømnettet, sier Nilsen.

Testene tar sikte på å finne de tekniske begrensningene bredbåndsoverføring måtte ha ved ulike anvendelser i strømnettet. Teamcom vil også forsøke å finne de mest velegnede frekvensområdene for slike overføringer, sier Nilsen.