Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Surf via strømnettet!

OSLO: Stockholm Energis første forsøk med Internett via strømnettet var vellykket. Nå utreder selskapet om de skal satse stort på Internett. Målet er å tilby abonnentene telefoni- og internettoppkobling via det vanlige strømnettet.

Stockholm Energi
I juli gjennomførte selskapet de første tester, der de hadde dataoverføring fra en server til et vanlig hus. Dette gikk uten problemer, opplyser adm. direktør Nils Nygren i Stockholm Energi Elnät.

Stort potensiale
I løpet av en måned skal hele prosjektet vurderes med tanke på lønnsomhet og markedsbehov. Etter dette vil det bli snakk om å sette i drift et par pilotinstallasjoner før de eventuelt vil gjennomføre internettsatsingen i stor skala.

Markedspotensialet burde være bra ettersom Stockholm Energi i dag har over 450.000 kunder. Vil du vite mer om selskapet finner du dette på www.stockholmenergi.com