Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oracle i regnskapstrøbbel

TELEGRAM: Universitetene sliter med Oracle. Åtte måneder etter installasjonen skaper et nytt regnskapssystem hodepine. – Dette har ikke vært gjort før, og det er nok et problem, sier markedsdirektør Harald Løvik (bildet) i Oracle.

Blant annet har betalingsformidling, avstemming av konti og valutatransaksjoner vært litt av bøygen med Oracle Financials, melder Dagens Næringsliv.

Forsinkelser koster
Forsinkelsene har eksempelvis påført Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim 130.000 i morarenter fordi de ikke har fått betalt regninger i tide.

NTNU innrømmer imidlertid at de undervurderte belastningen ved å innføre et nytt regnskapssystem. Men økonomidirektør Terje Krogh ved universitetet finner grunn til å kritisere Oracle for manglende oppfølging.

Alltid tungt
Oracles ledelse hevder på sin side at innføring av ny teknologi alltid går tungt i statlige organer.

– I universitetssammenheng er dette et svært stort IT-prosjekt, i tillegg til at denne typen prosjekt ikke har vært gjennomført før. Det finnes ingen referansepunkter og det har nok vært et problem, sier Harald Løvik i Oracle.