Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sjokkert over Microsoft

TELEGRAM: Lisensrevisorene i Microdialog er oppgitt og sjokkert over at programvareselskapet Microsoft anmelder Kongsberg kommune – til tross for at kommunen ryddet opp i rot i antall lisenser.

Microdialog er et selskap som gjennomfører lisensrevisjoner av programvare, og nylig hjalp selskapet Kongsberg kommune med å få en oversikt over sine lisenser.

Søksmål
Under revisjonen ble det avdekket at programvare var blitt brukt uten korrekt lisens i 14 dager. Feilen ble umiddelbart rettet opp, og nå kjører kunden fullt lovlig. Men ett problem gjenstår:

– BSA går nå til søksmål til tross for at kunden har spilt med åpne kort, heter det i en melding fra Microdialog.

Går feil vei
– Vi er sjokkert over dette. Her viser man ikke bare vilje, men setter også praktisk handling bak sitt ønske om å rydde opp. Med andre ord risikerer selv de snilleste barna i klassen å få skjenn. Vi spør oss nå om hvor mange krangler i retten som må til før BSA innser at dette ikke er veien å gå for å få bukt med det store problemet – ulovlig bruk av programvare, sier lisensrevisor John-Erik Sogn.

Microdialog mener at norske bedrifter har behov for hjelp, og ikke trusler.
– At man risikerer å bli saksøkt av BSA etter at alt er i orden, gjør folk snarere forbannet enn positivt innstilt til å få bukt med problemene, sier Sogn.