Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor «bytter» ut ansatte

OSLO: Endringene i tele- og IT-bransjen skjer i slik fart at gårsdagens sannheter nødvendigvis ikke gjelder neste dag. Dette fører til at de enkelte bedriftenes kompetansebehov er i stadig endring.

Landets største tele- og dataselskap, Telenor Bedrift, har de to siste årene gått fra 5.000 ansatte til om lag 1.900 i dag. Flere har fått andre jobbtilbud innen konsernet, mens andre har måttet søke arbeid andre steder. Ironisk nok søker det «slankere» Telenor-selskapet nå etter flere ansatte.

Ny kompetanse
– Dette er en helt normal situasjon. Vi trenger visse typer kompetanse inn i bedriften, som vi ikke har. Dette skyldes at bransjen er i stadig endring, og preges av ustabilitet, sier informasjonsdirektør Jan Kristensen i Telenor Bedrift.

Ledelsen har den siste tiden ført intense samtaler med både ledere og representanter for de ansatte om å få plass en ny organisasjonsstruktur.
Urolige ansatte

Uro i rekkene
De ansattes representanter har i et tidligere intervju med Telecom Revy uttrykt en viss uro over omstillingen i Telenor Bedrift.

– Stemningen er dårlig. De som foreløpig er «ikke disponerte» føler seg allerede som overtallige og på vei ut, sa hovedtillitsvalgt Helge Enger i Tele- og dataforbundet.

Senere har det vist seg at to av tre av de ansatte som var «ikke disponerte» likevel fikk tilbud om jobb i Telenor Bedrift.
Stikkord: Mobil