Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenett-kamp i vest

BERGEN: Neste uke får Telenor konkurranse på strekningen Bergen – Stavanger. Da blir ElTele Vest og ElTele Rogaland operativ med vestlandets første alternative interregionale telenett.

ElTele-systemet begynner omsider å bli operativt med sine mange nettplaner. Dette blir den andre interregionale forbindelsen i ElTele-regi. Fra før er det etablert en tilsvarende forbindelse mellom Oslo og Østfold.

Pluss Bergen by
– Gjennom et samarbeid med Bergenshalvøens interkommunale Kraftselskap (BKK) vil det nye nettet også bli operativt i storparten av Bergen by, sier konstituert direktør Ivar Erstad i ElTele Vest AS til Internettavisa Telecom.

Nettet vil også ha forgreininger til Stord og Haugesund/Karmøy.

2 x 155 Mbit/s
Det nye nettet vil i første omgang få 2 x 155 Mbit/s overføringskapasitet, hovedsakelig basert på radiosamband. Erstad regner imidlertid med at det vil være behov for kapasitetsutvidelser allerede før nyttår.

Det er bedriftskundene Erstad nå frir til med sitt tilbud om LAN til LAN-kommunikasjon med ATM-kvalitet.

Kundeavtaler
– Sammen med vår samarbeidspartner ElTele Rogaland har vi allerede sikret oss to store kundeavtaler, med Telia og Kværner, sier Erstad.

ElTele Vest beregner å bruke 30 millioner kroner på infrastruktur-utbygging i år.

Bak ElTele Vest står Sunnhordland Kraftlag, Karmsund Kraftlag og Haugesund Energi. Til sammen dekker de tre kraftleverandørene storparten av husstandene og bedriftene langs kysten mellom de to største byene på Vestlandet.
Stikkord: Mobil