Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens største avtale til IBM

OSLO: IBM undertegnet onsdag en gigantisk outsourcing-avtale med Cable & Wireless Communications, Englands nest største teleoperatør. IBM sier at de venter tilsvarende avtaler med andre europeiske telefonselskaper.

Cable & Wireless Communications har engasjert IBM til å ta seg av IT-tjenestene sine i 10-år framover. Avtalen er i følge nyhetstjenesten TechWeb, verdt over 23 milliarder kroner.

Moderselskapet Cable & Wireless, som nylig overtok Internett-delen av MCI, omfattes ikke av avtalen.

Verdens største
Avtalen er den hittil største som noensinne er inngått mellom en teleoperatør og en IT-leverandør. IBM har imidlertid mindre avtaler med flere operatører i USA og Australia.

Liberaliseringen av Europas telecom-markeder har gitt IBM mange nye outsourcing-muligheter, spesielt hos de nystartede teleoperatørene.

Ruster opp
Det er ikke ventet oppsigelser hos Cable & Wireless Communications som følge av avtalen. Selskapet vil imidlertid overføre 1.000 medarbeidere til IBMs Global Services, der IBM i tillegg ansetter ytterligere 400.

I følge en artikkel i Wall Street Journal denne uken, har IBM lagt avdelingen Global Network ut for salg. Det er mulig at IBM kun er ute etter å få verdsatt avdelingen.
Stikkord: Mobil