Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3D-lyd til lavpris

OSLO: Samtidig som at Creative Labs legger ut sitt nye lydkort Sound Blaster Live! i norske databutikker, lanserer de et økonomikort til halve prisen i USA. Begge kortene presterer praktfull, tredimensjonal lyd.

Soundblaster Live
Sound Blaster Live! med den nye Environmental Audio-teknologien blir i disse dager tilgjengelig hos norske dataforhandlere til 1.900 kr med moms.

3D-lyd til lavpris
Samtidig lanserte Creative Labs en økonomimodell av kortet, som går under navnet Sound Blaster Live! Value, til 750 kr i USA. I Norge vil kortet ventelig koste om lag 1000 kr med moms.

Dette kortet har redusert funksjonalitet for de som bruker PCen til å skape lyd og musikk, men for de av oss som bare vil spille Quake2 med fet lyd, er den billigere versjonen det beste valget.

Tilbyr høytalere
Creative tilbyr også det nye høyttalersettet FourPointSurround med 4 satellitter og 1 bass med innebygd forsterker til kr. 1.100 kr. Kortet har støtte for opptil 8 høyttalere.

Senere i høst kommer Desktop Theatre 5.1, et fullt integrert Dolby Digital 5.1 (AC3) surround høyttalersystem med fem høytalere og subwoofer.

Forbedrer gamle spill
Creative Labs har jobbet mye med å få spillutviklere til å ta i bruk den nye teknologien. Epic MegaGames som allerede har implementert Environmental Audio, har lagt ved en komplett versjon av actionspillet Unreal i den nye pakken fra Creative Labs.

SB Link-teknologi gjør lydkortet Sound Blaster-kompatibelt og sørger for fet lyd i gamle DOS-spill.

Komplett lydstudio
Sound Blaster Live! følges dessuten av programmene Cubasis Audio, Mixman Studio og Creative PlayCenter, Launcher, AudioHQ, Keytar, Rhythmania og WaveStudio.

Mest spennende er nok Cubasis AV som kan ta opp opptil 64 MIDI- og 8 stereo Digital Audio-spor.