Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Office 2000 – som skapt for web

OSLO: Alle programmene i Office 2000 får HTML som morsmål, når Microsofts bestselgende samlepakke lanseres en gang på nyåret. Men Office 2000 byr også på en rekke andre dramatiske forbedringer.

Mandag arrangerte Microsoft Norge pressevisning av den første betaversjonen av Office 2000. Eva Öhman, nordisk produktsjef for Office, kunne vise fram en bunke programmer til kontoret med imponerende nettfunksjonalitet.

Et dokument skrevet i Word 2000, kan lagres i doc-format på harddisken, eller direkte i HTML-format (med XML) på bedriftens nettserver. Regneark, presentasjoner, databaser og andre dokumenter kan likeledes lagres og publiseres direkte på nett.

Nettdiskusjon
Dokumenter som bedriften har lagt ut på sitt intranett, kan lett åpnes og bearbeides. Office 2000 har dessuten funksjonalitet for web-diskusjon. Når du og dine kolleger drøfter et arbeidsdokument, kan alle legge til kommentarer i dokumentet. Hvis du «abonnerer», får du automatisk epost med beskjed om endringene. Funksjonaliteten forutsetter at serveren kjører Office Server Extensions. Med Microsoft NetMeeting i tillegg, kan nettdiskusjonen foregå med bildetelefon.

Intelligente menyer
Office 2000 byr på nye, intelligente menyer som tilpasser seg dine arbeidsvaner: I begynnelsen viser programmene bare de aller vanligste kommandoene. De øvrige skjules bak en pil nederst i menyen.

Etter en tids bruk, blir de mest brukte kommandoene automatisk flyttet øverst i menyene. Det samme gjelder ikonene i verktøylinjen.

Ny utklippstavle
Dialogboksene Åpne og Lagre er kraftig utvidet og forbedret med et grensesnitt som minner mye om Outlook. Office 2000 kan dessuten vise alle åpne dokumenter på oppgavelinjen, slik at det blir lettere å bytte mellom dem.

I tillegg kan den nye utklippstavlen fortløpende kopiere biter fra flere dokumenter, og deretter samtidig lime dem inn i det nye dokumentet.

Modulær installasjon
Office 2000-betaen inneholder betaversjoner av Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Internet Explorer 5.0 og en rekke tilleggsmoduler. Microsoft vil også tilby en Office 2000 pakke med FrontPage 2000.

Fordi Office er oppdelt i komponenter, kan nettverksansvarlige enkelt bestemme hvilke deler av Office 2000 som skal installeres hos forskjellige brukere, og om programmene skal kjøres fra egen harddisk eller fra en server.

They had a good time
Office 2000 er flerspråklig fra starten av, og kan raskt bytte mellom kommandoer, menyer og ordlister på 36 språk. Office 2000 oppdager automatisk hvilket språk du skriver, og kopler selv inn riktig stavesjekk.

Vi håper dette kan hjelpe de mange nord menn som fort satt bruker engelsk orddeling og oversetter «They had a good time» med «De hadde god tid»!