Hopp til navigasjon Hopp til innhold

50% mobildekning i Finland

OSLO: I august hadde Finland, som første land i verden, en mobildekning på mer enn 50 prosent. Norge ligger nå på tredjeplass når man måler antall mobiltelefoner pr. innbygger.

Finland
I august hadde Finland 2,57 millioner mobiltelefoner, fordelt på 5,15 millioner innbyggere. Dette opplyste det finske Samferdselsdepartementet mandag. Dette gir en mobildekning på 50,1 prosent.

60 prosent neste år
I juli 1999 regner vi med å passere 60 prosent, sa departementet i en pressemelding. Hver måned får 1,5 prosent av befolkningen et nytt mobilabonnement. Og det er ingenting som sier at veksten vil synke.

I forrige uke kunne den finske mobiloperatøren Radiolinja opplyse at antallet nye abonnenter i august var det nest største i selskapets historie, etter desember 1997.

Mer variert bruk
De reelle tallene for mobildekning er likevel noe lavere, siden mange brukere har flere abonnementer, hevder departementet. Bruken av mobiltelefon blir stadig mer variert. Antallet samtaler fra mobil til mobil øker stadig, sammen med antallet SMS- og dataoverføringer.

Private
De fleste mobiltelefonene kjøpes av privatbrukere. Om lag tre fjerdedeler av alle mobilabonnenter er private, og kvinner og unge mennesker er den typiske nye brukeren, opplyste departementet, som også regner med at man vil få flere mobilabonnenter en fastabonnenter neste år. Ved inngangen til 1998 var det 2,86 fastnett-abonnenter i landet, og dette tallet vokser ikke.

Dette er det finske samferdselsdepartement offisielle tall over mobildekningens elleve på topp ved utgangen av august:


Finland50,1
Sverige44,5
Norge42,5
Israel42
Hong Kong42
Japan33
Australia32
USA23
Storbritannia17
Frankrike14
Tyskland13,5
Stikkord: Mobil