Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fantasiløse nettnerder?

OSLO: Trodde du at internettnerder og webmastere var kjedelige og fantasiløse personer? Der tar du feil! Telecom Revy har nemlig sett på hva disse folkene kaller sine kjæreste eiendeler, nemlig nettserverene.

datanerd liten
Jeg har en venn som i middagsselskaper alltid sier til meg: – Trond, hvorfor i all verden jobber du med de der kjedelige data- og telekomgreiene, det må da være mer spennende ting å skrive om?

Ikke kjedelig
– Nei det stemmer ikke, påstår jeg. Min venn sier da at det finnes da ikke mer kjedelige personer enn teleingeniører og datanerder som 24 timer i døgnet sitter begravd i en dataskjerm eller i en eller annen «boks». Sort låda, som det visst nok heter på svensk.

Etter en tid med heftig diskusjon frem og tilbake over middagsbordet kommer min venn med dødsstøtet; – Kan du bevise at teleingeniører og datanerder ikke er kjedelige og lite kreative?

Forsvarer bransjen
Stillheten senker seg rundt bordet og alle ser på meg. Hva i alle dager skal jeg argumentere med? Hvordan skal jeg forsvare hele den samlede norske data- og telekomindustrien?

Min venn som spør har jo ikke peiling på sånt. Det eneste han er interessert i er Lottotallene og tippekampen hver lørdag. I det siste har han forresten gått i fotballpsykose.

Norske oppfinnelser
Lettere febrilsk ovenfor middagsselskapet legger jeg ut om flere norske oppfinnelser innen telekom- og datasektoren som har erobret verdensmarkedet.

Jeg forteller med stor innlevelse at Norden ligger på topp når det gjelder mobilbruk. Bak alt dette står det en data- og telekomnerd – eller ingeniør for den saks skyld. Internett vil dessuten ta over kloden og Bill Gates er en vis mann når han ikke får en Microsoft bløtkake i trynet. Nettverkene for tele- og datakommunikasjon blir stadig viktigere og bla, bla, bla…..

Kreative bobler
Middagsselskapet er overhodet ikke overbevist om mine nerdete venner i data- og telekomindustrien. Det er da jeg bruker å kline til med historien om hva norske web-mastere bruker å kalle sine dataservere. Det er et sunt bevis på at norske data- og telekomnerder ikke er kjedelige og at de faktisk har sans for humor. Utrolig – men likevel sant. Her har du noen smakebiter.

Espelids beste?
eple.ii.uib.no
fiskepinner.nextel.no
gauk.ii.uib.no
skaraffel.absnett.no
fatboy.cimtec.no

Vannhull
kinahavet.kanal1.no
donau.kanal1.no
karibien.kanal1.no
niagara.kanal1.no
tussetjern.kanal1.no

Hakkebakkeskogen
gauk.ii.uib.no
cobra.lfk.mil.no
pingvin.tele2.no
bokfink.hia.no

Toy Stories
homer.interface.no
gumby.interface.no
garfield.interface.no
gakk.follo.net
storeulv.nextel.no
olebrumm.nycomed.no
lilleulv.nta.no

Bortreist
Confused.paulsen.no
angst.netshop.no
ghosthost.radar.no
ping.ti.telenor.net
flipp.nextel.no

Hvor er hulken?
monster.follonett.no
terminator.design.no
demon.follonett.no
madonna.dep.no

Lost in space
dreammachine.medialab.no
firestarter.follo.net
voyager.link.no
kraftwerk.istudio.no
venturis21.kunst.hios.no
blizzard-ext.wise.edt.ericsson.se

Sannheten og livet
pravda.nta.no
save.the.nonsmokers.org
sandman.dagbladet.no
nobile.vadso.folkebibl.no
kaupanger-pc.nta.no
veggen.vg.no

Totalt hætta?
og.vennene.hans.drikker.og.joiker.i.en.lavvu.no
Sjekk dessuten ut www.lavvu.no

Noen bedre navn?
Dersom du har oppdaget noen bedre servernavn eller morsomme adresser på nettet sender du dem til trond.heggelund. De beste navnene og adressene premieres!