Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dømt piratselger stadig aktiv

OSLO: I sommer ble en 41 år gammel mann dømt til åtte måneders ubetinget fengsel og inndragning av nærmere 1,9 millioner kroner etter salg av piratkort. Til tross for dette tilbyr han fortsatt slike kort via sin side hos Scandinavia Online.

Deskill
Nedenes herredsrett slo fast at 41-åringen fra Sørlandet var skyldig i å ha solgt 29.000 piratkort til dekodere for TV. I tillegg til dommen fikk mannen inndratt 169 piratkort, en PC og to programmer som ble benyttet til virksomheten.

Før saken kom opp i retten hevdet aktor, førstestatsadvokat Inger Marie Sunde, at mannen hadde tjent mellom 1,8 og 2,5 millioner kroner på den ulovlige virksomheten. Sunde leder til daglig datakrimteamet i Økokrim.

Ville ikke kommentere
Selv etter at mannen ble tiltalt og dømt var han i sommer villig til å «hjelpe» oss med å skaffe piratkort. Telecom Revy var i kontakt med den behjelpelige mannen både via elektronisk post og telefon , men da han fikk opplyst at vi var fra Telecom Revy ville han overhodet ikke kommentere den ulovlige og kommersielle virksomheten på nettet.

Tirsdag besøkte Telecom Revy på ny mannens hjemmeside hos Scandinavia Online (SOL). Der reklamerer han fortsatt for piratkort.

På et titalls websider, både i Norge og utlandet, er det linker hvor det tydelig fremgår at vi kan få kjøpt piratkort for dekodere fra 41-åringens hjemmeside hos SOL.

Har anket saken
– 41-åringen har hevdet seg uskyldig og har derfor anket saken til Lagmannsretten. Dette medfører at dommen enda ikke er rettskraftig. Men mannen driver fortsatt med det som kan være ulovlig markedsføring på nettet. Derfor vil vi vurdere å få en midlertidig forføyning hos retten slik at sidene kan fjernes i påvente av at saken kommer opp i rettsapparatet på ny. Jeg understreker at vi enda ikke har bestemt oss for hva vi skal gjøre med denne biten av saken, sier Inger Marie Sunde i Økokrim til Telecom Revy.