Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sjokkpris for mobiltelefon

OSLO: Er du villig til å betale 18.500 kroner for en mobiltelefon? Det er sjokkprisen enkelte forhandlere tar for Nokia 8810 (bildet).

Nokia 8810 kort
Nokias nye og eksklusive modell 8810 har kommet til Norge i et sterk begrenset antall på om lag 200 eksemplarer i første omgang. Dermed havner prisene på et skyhøyt nivå. Selv de største mobilentusiastene mener det er vanvittige priser.

Ingen høyere?
I slutten av denne uken kunne kunder kjøpe Nokias 8810 for 18.500 kroner, som var uten abonnement (18.000 kroner med), i en av Klart Svars butikker i Oslo. Denne forhandleren hadde fått fem eksemplarer og allerede solgt tre av dem til denne stive prisen.

Hos forhandlerkjeden Telehuset får vi opplyst at prisen ut til kunde ligger på om lag 9.500 kroner uten abonnement (9.000 med).

Det eksisterer med andre ord en prisforskjell i markedet på 100 prosent!

Hvem tjener?
Etter det internettavisa Telecom erfarer ligger mye av årsaken til de enorme prisforskjellene i distibutørleddet.

Ingram Micro, som blant annet leverer til Telehuset, bekrefter at deres pris til forhandlere ligger på om lag 6.000 – 6.500 kroner.

20:20 Logistics, Klart Svar-kjedens distributør, tar angivelig 12.500 kroner per telefon av forhandlerne. Men dette beløpet vil salssjef Jon Miller hverken avkrefte eller bekrefte ovenfor internettavisa Telecom.

Høyt spill?
Miller hevder at det er Nokia som spiller høyt fordi de har levert så få eksemplarer til markedet.

Adm. direktør Mads Winblad i Nokia Mobile Phones Scandinavia avviser at de spekulerer i markedet:

– Her er det nok andre markedskrefter som rår, sier Winblad til internettavisa Telecom.

Stikkord: Mobil