Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilsalget har tatt av

OSLO: Ericssons nye konsernsjef Sven-Christer Nilsson (bildet) sier at salget av nye mobiltelefoner slår alle prognoser. Nilsson hevder at det vil være solgt mer enn 140 millioner mobiltelefoner på det internasjonale markedet i år.

Nilsson, Sven-Christer
Sven-Christer Nilsson kom med sine spådommer om utviklingen av mobilmarkedet på et møte for analytikere i Tokyo torsdag.

265 millioner i år 2000
Konsernsjefen i Ericsson hevder at det ved utgangen av dette året vil være solgt mer enn 140 millioner mobiltelefoner. Neste år venter han at salget vil passere 200 millioner enheter, og ved utgangen av år 2000 spår Nilsson at det totalt være solgt mer enn 265 millioner mobiler.

Forhåndsbetalte tjenester
Tallene er høyere enn Ericssons tidligere anslag. En sterk faktor i denne utviklingen skyldes introduksjonen av forhåndsbetalte tjenester. I fjor var det 72 operatører som tilbød denne typene tjenester på sine marked. Allerede første halvår har 111 nye operatører introdusert muligheten.

– De nye anslagene underbygger vår tro på for en fortsatt sterk vekst i slaget av mobiltelefoner på markedene i USA, i Europa og i Asia i lang tid etter år 2000, sier Nilsson i en kommentar.
Stikkord: Mobil