Annonse


Gigant satser online

Oracle Online skal bli en tjeneste hvor små og mellomstore bedrifter kan vise seg på Internett, og tilby tjenester, uten å måtte gå til innkjøp av maskin- og programvare.

Feil pressekonferanse?
– Du behøver ikke installere programvare. Alt du må gjøre, er å logge deg inn på Oracle Online, så gjør vi resten for deg, sa Ellison på en pressekonferanse som egentlig skulle lansere Oracles Application Server versjon 4.

Men det var Oracle Online som ble den store nyheten, til tross for at Ellison verken ville si noe om når tjenesten blir kommersielt tilgjengelig, eller hvor mye den vil koste.

Skal ta Microsoft
Ellison regner nok en gang med at Microsoft og Bill Gates er hovedfienden når Oracle skal ta initiativ, på samme måte som da han startet sin kampanje for nettverksmaskiner for et par år siden.

Annonse


– Microsofts fremtid er basert på ideen om Windows overalt, sa Ellison. – Vi tror at det aldri vil skje. Vi tror at det vil handle om Web overalt, og da snakker jeg om et massivt paradigmeskifte. Vi satser tungt på at dette er veien verden vil gå, sa Ellison.

I følge San Francisco Chronicle onsdag mener Microsoft at Ellison “åpenbart er opphengt i Microsoft. I mellomtiden fortsetter vi å være opphengt i våre kunder, så får vi se hvem som lager best teknologi,” sa en talsmann for Microsoft til avisen.

Lett å utvikle selv
Ellison antydet at med Oracle Online skulle det være enkelt for andre selskaper å utvikle sine egne tjenester. Han så for eksempel for seg en “Yahoo-lignende tjeneste” for helsesektoren, hvor leger logger seg inn på et sikkert Web-sted hvor de har sine pasientdata, fakturadata og farmasøytiske opplysninger. Og legene skal også logge seg inn på samme nettsted for å finne sine regnskapsprogrammer.

– Leger vil ikke bruke tid på å finne ut hvordan Windows NT fungerer, de ønsker å finne ut hvordan kroppen din fungerer, sa Ellison.

Amerikanske analytikere sier at strategien bak Oracle Online stemmer 100 prosent. “Oracle sier de gambler på Web, men det er ingen reell gambling; det er på Web det skjer,” var en uttalelse, mens en annen analytiker sa at en “Web-basert strategi er sikreste metoden når Oracle skal opp mot Microsoft.”

Raskere – og med Java
For øvrig fortalte Oracle at selskapets Application Server 4.0 kan ta 10 ganger mer data og 10 ganger så mange brukere som den forrige versjonen.

Og Oracle 8i, den nyeste versjonen av selskapets databasesystem, skal være tilgjengelig før årsskiftet. Med Oracle 8i leverer også Oracle en Java-basert databaseløsning.

Annonse