Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Amerikansk ros til Opera

San Fransisco: Amerikanske PC Computing fyller ti år i september. I jubileumsutgaven kan nordmenn og spesielt mennene bak Opera Software feire: Den norske nettleseren er en vinner i PC Computings øyne.

«Opera er ikke bare et perifert alternativ til Microsoft og Netscape nettlesere. Hvis du kan leve uten Java eller ActiveX, er denne kvikke nettleseren solid og funksjonell nok til at den kan være ditt primære Web-verktøy.»

Dette er konklusjonen i amerikanske PC Computings septembernummer, der den norskutviklede nettleseren blir testet. Og anmelderen er ikke i tvil: Opera er et alternativ.

Levedyktig
«Dusinvis av mindre kjente nettlesere har forsvunnet i støvet som er virvlet opp i løpet av nettleserkrigen; noen er glorifiserte forskningsprosjekter, andre er over toppen allerede, men ett levedyktig alternativ til Microsoft Explorer og Netscape Navigator finnes: Opera Software AS’s Opera 3.21»

For og imot
Anmeldelsen trekker frem det som allerede er kjent ved Opera: At den krever liten plass i PCen og at den fungerer utmerket på en 386SX-maskin med bare 6MB RAM, at den er like rask som konkurrentene og at det er den eneste som lar deg vise flere Web-sider samtidig uten at man må åpne flere kopier av leseren.

De kjente innsigelsene trekkes også frem: At Opera ennå ikke støtter Java og ActiveX (men som er underveis) og at produktet koster 35 dollar i en verden der de færreste i dag betaler for nettlesere.

Klar dom
Dommen er likevel klar: Opera 3.21 får fire av fem stjerner og blir utnevnt til «det eneste praktiske alternativet til Microsoft Internet Explorer og Netscape Navigator.»