Hopp til navigasjon Hopp til innhold

30 prosent på Internett

San Francisco: Mer enn en tredel av alle voksne amerikanere er på nett, viser en undersøkelse fra Nielsen Media Research. Den hevder videre at 70,5 millioner av 202 millioner voksne amerikanere bruker Internett.

70,5 millioner tilsvarer 34,5 prosent av befolkningen – og prosentandelen har aldri vært så høy.

Utrolig økning
Da Nielsen gjorde sin første undersøkelse i 1995 var tallet bare 18 millioner, noe som betyr at den delen av befolkningen som benytter Internett har økt med 340 prosent på litt over tre år.

For første gang var mer enn 50 prosent av aldersgruppen 16 til 34 oppkoblet. Dette er også den mest kjøpevennlige delen av befolkningen, noe som er viktig for Nielsen, siden de lever av å måle effekten av markedsføring.

Like mange kvinner
Undersøkelsen viser også at 43 prosent av brukerne er kvinne, det samme som for ni måneder siden. For atten måneder siden var kvinneandelen 41 prosent, i 1995 34 prosent. Og 17 prosent av befolkningsgruppen over 50 år er på nett. Dermed har man 13 millioner eldre på nettet i USA og Canada.