Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oljepris uten tele og IT

BERGEN: Det var ingen tele- eller dataløsninger blant de syv finalistene i kampen om årets ONS-pris. Utviklerne bak bransjenettet RigNet er skuffet.

ONSlogo
I disse dager arrangeres den årlig oljemessen i Stavanger, Offshore Northern Sea (ONS). ABB fikk ONS-prisen for et system for å skille av vann fra oljen og injisere vannet tilbake i reservoaret.

Ikke finale
Saga Petroleums løsning, bransjenettet RigNet som Telecom Revy skrev om i forrige utgave, var den eneste tele- og datarelaterte løsningen blant de 16 nominerte, men den nådde altså ikke lenger enn til semifinalen.

Skuffet
– Klart jeg er litt skuffet, sier utvikler Kurt Kvennjorde i Saga Petroleum i en kommentar til at RigNet ikke nådde finalen.

– Det at RigNet ble nominert blant de 16 beste av de over 115 foreslåtte løsningene, sier likevel noe om utviklingen i oljebransjen. ONS har tradisjonelt vært en mekanisk messe, med fokus på borerelatert utstyr, pumper og rør. At vi nådde så langt, er en indikasjon på at bransjen nå begynner å erkjenne at tele- og data har en større betydning enn den hittil har gitt uttrykk for, sier han.

Kan spare
– RigNet bør kunne spare oljeselskapene for et hundretalls millioner kroner i letefasen, fordi det gir selskapets analytikere adgang til boredata i sanntid, sier utvikleren. Han nekter å legge inn årene, men har allerede hodet fullt av idèer til neste ONS-messe i år 2000.
Stikkord: Mobil