Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Jobb bedre hjemme

OSLO: Symantec vil med det første lansere pcTelecommute (bildet), en skreddersydd programpakke for telependlere. -Programmet er leveringsklar i midten av september, sier Henrik Amundsen Vaage hos Symantec Norge.

Markedsanalytikerne hos Gartner Group regner med at over 30 millioner amerikanere vil telependle i år 2000. Akkurat som i Norge, velger mange å veksle mellom å sitte hjemme og på jobben, en, to eller tre dager i uka.

Kapre marked
Symantec ønsker en større bit av det voksende telependlermarkedet. Derfor har de laget programpakken pcTelecommute med ymse verktøy for de av oss som veksler mellom to forskjellige kontorstoler.

Hjemme og sover?
pcTelecommute inneholder alt du trenger for å jobbe hjemme. Delprogrammer logger automatisk tidsforbruk, inn- og utgående telefonsamtaler og fakser, og lager statusrapport. Du kan eksportere rapporten til Word, finpusse og så vise den til sjefen hvis han tror at du bare sitter hjemme og sover.

Programpakken kan også synkronisere filene mellom hjemme-PC, kontor-PC og mobil-PC. Det viktigste er sannsynligvis at pcTelecommute og hjemme-PCen kan ta full kontroll over kontor-PCen og fjernstyre den hjemmefra.

Telefoni-programmer
pcTelecommute inneholder dessuten telefoniprogrammer som viser A-nummer og navn til de som ringer inn. Du kan ringe ut med et museklikk på telefonregistret:

– Det virker både med analoge linjer og ISDN, hvis du bare har lagt inn Capi 2-drivere, sier Henrik Amundsen Vaage.

Symatec-representanten hevder pakken inneholder alt telependlere trenger. Prisen i Norge vil ventelig ligge rundt 1250 kroner pluss moms.

Koplet med Internett
I USA, Canada og i England blir pcTelecommute dessuten koplet med tilbud om Internett-abonnement og nettelefoni.

– Vi samarbeider med Tele2 i Norge, men har foreløpig ikke planer om internettabonnement, sier Henrik Amundsen Vaage hos Symantec Norge til internettavisa Telecom.