Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bakoversveis med Cobra

OSLO: Kraftsugene, norske PC-brukere må nøye seg med å sikle, når IBM torsdag lanserer sin elegante, nye Aptiva-PC med kodenavnet Cobra. Den matte sorte PCen med Intel Pentium II 450 MHz-prosessor, blir foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Cobra blir utstyrt med 128 MB minne, 16,8 GB harddisk, heftige høyttalere og en drøss med programvare. Listeprisen er 18.000 kr i USA. For 7.500 kr ekstra kan den flotte maskinen utstyres med 15 tommers flatskjerm. I Norge lanserte IBM denne uken den nye nettverks-PCen IBM PC 300 PL med 450 MHz prosessor til om lag 20.000 kr.

Parallell til ThinkPad
Med råtassen Cobra vil IBM vise at også de kan lage en attråverdig bordmaskin i BMW-klassen for de mest kraftsugene brukerne. Cobra har mange paralleller til IBMs innovative ThinkPad mobil-PC som ble lansert tidlig på 90-tallet, og som har mange norske brukere.

Billigmaskiner i USA
IBM har for tiden stor suksess med sine hjemme-PCer i USA, mens markedet for kraftmaskiner er begrenset. Amerikanerne fokuserer på billigmaskiner i 1000 dollars klassen, og av alle PCene som ble solgt gjennom forhandlere i juni, var det bare seks prosent som kostet over 15.000 kr.