Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nest størst i Europa

OSLO: Dell er blitt Europas nest største når det gjelder salg av PC. De er i ferd med å lansere nye og raskere maskiner basert på Intels 450 mhz Pentium II prosessor, som akkurat er sluppet.

Dell skal etter planene sette opp et nytt Call-center for kundebehandling i København til høsten. Fra før av har selskapet sentre i Irland og i Portugal.

Uvante vaner
Dell har fått føle at europeiske kunder er langt mer skeptiske til å bruke kredittkort enn hva de er vant med fra sitt hjemmemarked. Selv om selskapet i følge seg selv omsetter for omlag 30 millioner kroner på nettet hver dag i USA, så er det vanlig at opplysningene på kredittkortet gis over telefon i Europa.

I likhet med Compaq, IBM, Gateway, Fujitsu, Hewlett-Packard og Packard-Bell lanserer Dell i disse dagers PC’er med Intels hittil raskeste prosessor – Pentium II på 450 mhz.

Selger mest
Compaq, som nylig kjøpte Digital, er det selskapet som selger størst antall datamaskiner i Europa. Dell er på andreplass, i følge Techweb.

Det siste året har Dell passert IBM og Hewlett-Packard på markedene i Europa, Midt-Østen og Afrika, i følge analytikerne i IDC. Selskapet solgte mer enn en halv million PCer i fjor.