Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson flytter?

OSLO: Det svenske konsernet Ericsson vurderer å flagge utenlands. Om kort tid vil det bli avgjort om selskapet skal få base i London. Der er selskapet i ferd med å overta kontorbygninger for over 900 millioner kroner.

Ericsson, som blant annet produserer mobiltelefoner og utstyr for telebransjen, har kjøpt et kontor i sentrum av London. Denne investeringen er på omlag en milliard svenske kroner, og i bygningen vil det bli plass til omlag 350 ansatte, melder den svenske storavisen Dagens Nyheter.

Vurderer flytting
Ericsson er i ferd med å gjennomgå sin egen organisasjon. Resultatet av denne undersøkelsen ventes ferdig i begynnelsen av oktober, heter det i en melding fra konsernet. Det heter videre at en også vil vurdere å flytte sitt hovedkontor.

Konsernets tidligere sjef, Lars Ramqvist, ga i fjor signaler om en mulig flytting. Han mente at skattetrykket var for stort i Sverige. I en melding fra selskapet heter det nå at Ericsson vurderer nærhet til markedet og viktige kunder og samarbeidet som svært viktig.
Stikkord: Mobil