Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia hacket?

TELEGRAM: En mann fra Göteborg har kommet seg inn på noen av Telias datamaskiner og skal ha kommet over en liste med nesten 200.000 passord og brukernavn.

Teliahack
Listen ble først kjent for allmennheten ved midnatt i går, men maskinene skal ha blitt hacket tidligere i sommer. Telia og en rekke medier fikk natt til torsdag beskjed om at en eller flere personer hadde tatt seg inn i selskapets maskiner.

Ikke bekreftet
Telia undersøkte påstandene torsdag, og fant 24 A4-sider på Internett. Sidene inneholdt brukernavn og passord som kan tilhøre Telias 020-brukere – folk som betaler for å være på nettet.

– Vi har ennå ikke kunnet bekrefte at det handler om våre konti. Vi har fått slike opplysninger før, men det er veldig sjelden det virkelig har vært noen inne på maskinene våre, sier Ralf Arnestig hos Telia til Aftonbladet.

Betaler for surfing
020-abonnenter betaler en viss pris for å surfe på nettet. Det betyr at innehaverne av en konto som dette risikerer å få en gigantisk regning dersom andre har surfet med deres brukernavn og passord.