Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Deutsche Telekom frykter krig

TELEGRAM: Deutsche Telekom frykter krig mellom teleoperatørene i Europa. For å være godt rustet for utfordringen skal konsernet etter ryktene selge aksjer for mer enn 60 milliarder kroner innen juni 1999.

Da Deutsche Telekom ble delvis privatisert i slutten av 1996 førte det til aksjefeber på det tyske markedet. Småsparere og utenlandske investorer stod i kø. 713 millioner aksjer ble solgt, noe som innbrakte det tidligere statlige telemonopolet 20 milliarder tyske mark. Men selskapet fikk også opsjonen til å selge ytterligere 287 millioner aksjer.

Selger neste år
– Det er meget viktig at kassa fylles i tilfelle telekrig, siterer det tyske finansmagasinet Capital et uidentifisert medlem av styret i Deutsche Telekom. Styremedlemmet skal også hevde at salget sannsynligvis vil finne sted tidlig neste år.

Talsmenn for Deutsche Telekom nekter å kommentere påstandene, men bekrefter at selskapet vil beholde mulighetene til å selge flere aksjer inntil år 2000.
Stikkord: Mobil