Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Quake2 i åtte kanaler!

OSLO: Neste uke slipper Creative Labs det nye hi-fi lydkortet Sound Blaster Live som kan gjenskape interaktive, tredimensjonale lydmiljøer foran PC-skjermen, og du har aldri hørt på maken!

Soundblaster Live
Sound Blaster Live kan skape og gjengi tredimensjonale lydeffekter med hi-fi kvalitet: Her drønner lyden fra maskingevær mellom veggene, akkompagnert av forskremt fuglekvitter og ekkoet av dine egne hjerteslag. Det er slike lydmiljøer Creative Labs nå prøver å få spillutviklere til å ta i bruk med det nye kortet og lydmiljøteknologien EAX (Environmental Audio Extensions).

Dyr hobby
Sound Blaster Live med den nye prosessoren EMU10K1, kan produsere lydeffekter i 256 kanaler. I USA vil kortet koste om lag 1500 kr.

For å gi kortet appell utover kjernen av spillgale med «audiofile» tendenser, har Creative Labs lagt inn en rekke lydverktøy. Spørsmålet er bare om PC-brukere som er fornøyde med sine lydkort, vil bruke penger på et nytt kort, og fire (eller åtte) høyttalere.

Spill har støtte
For at man skal få noe å leke med før de nye spillene med EAX kommer har Creative Labs lagt inn nye lydmiljøer i en rekke gamle spill. Derved vil du også kunne høre livaktige ekko fra veggene når du spiller Quake 2 med Sound Blaster Live.

I følge analytikerne hos IDC, vil det bli solgt over 10 millioner PCI-baserte lydkort i år bare i USA. Santech opplyster at produktet kommer i salg i Norge i begynnelsen av september.